lauantai 24. syyskuuta 2016

Leivotaan rottakeksejä

Meillä on kaksi laumaa herkkupeppuja rottalassa (+ 2 hamsua ja 2 hiirua taloudessa näiden lisäksi). Rakastan hemmotella lemmikkejäni. Kaikki ovat aikamoisia keksihirmuja ja tottuneet saamaan "iltakeksinsä" ja palkinnon esim. pesupäivänä.

Tänään totesin, että on näemmä taas keksit vähissä. En viitsi tilailla ja löytyy lintusiemenseosta joten teenpä itse. Jaan teille tämän simppelin ohjeen jos vaikka joku muukin innostuu tekemään.


Miuskin pika(jyrskä)keksit



Tarvitset


  • 1 kananmuna
  • kookosöljyä (muukin öljy käy ja vaikka ihan voisula)
  • linnunsiemenseosta (Itselläni on tätä)
  • neljän viljan hiutaleita (muutkin puurohiutaleet käyvät)
  • maissihiutaleita
  • vehnäjauhoa
  • vettä



Tee näin


Uuni kuumenemaan 175 asteeseen


  1. Riko kananmuna kulhoon.
  2. Lisää 2rkl kookosöljyä ja sekoita haarukalla sekaisin.
  3. Lisää 2dl linnunsiemenseosta ja sekoita hyvin.
  4. Lisää 2dl vehnäjauhoa.
  5. Lisää 0,5-1dl maissihiutaleita ja sekoita tasaiseksi "muruseokseksi".
  6. Lisää n.1dl vettä ja sekoita tasaiseksi niin, että syntyy kevyt sitko.
  7. Lisää vehnäjauhoa jos tuntuu liian löysältä, tarkoitus on, että on suht kiinteä "köntsä".
  8. Kaada "köntsä" leivinpaperin päälle pellille.
  9. Levitä ohueksi levyksi esim. haarukan avulla.
  10. Tee taikinapyörällä/pizzaleikkurilla levyyn "ruudukko" sen mukaan minkä kokoisia keksejä haluat. Ruudukko ei näy kunnolla sen tehtyäsi välttämättä, mutta rajat ovat syntyneet silti. Vinkki: Jos jää kiinni taikinaan, sivele terää öljyllä kevyesti.
  11. Tuuppase uuniin paistumaan ja anna olla ensin puoli tuntia ja tarkista ettei ole päässyt liikaa tummumaan, sammuta uuni ja jätä sinne vielä vartiksi. (Katso välillä, että ei ole palanut sinne, uuneissa kun on eroja...)
  12. Ota pois uunista ja siirrä leivinpaperin kanssa leikkuulaudalle. Paloittele veitsen avulla tai käsin (anna jäähtyä ensin tai käytä esim. patakintaita....) taitellen levy. Valmiit rajat helpottavat työtä teit kummalla tavalla tahansa.
  13. Nostele lautaselle ja jätä jäähtymään ja "loppukuivumaan". Ovat samana päivänä nautittavassa kunnossa ainakin itsellä. Uunista tullessa jo rsuht apsakoita.

Huom: Voit skipata toki tuon ruudutusvaiheen, mutta leikkuu ja taittelu on hankalampaa tasaisesta rapsakasta levystä.








Ja nyt hemmottelemaan rottasia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Uusin julkaisu

Hyvää Halloweenia